Zacusca de vinete

  • Ingrediente necesare pentru zacusca de vinete :
6 kg vinete
6 kg gogosari
2 kg ceapa
3 kg rosii decojite
sare
1 l ulei
foi de dafin
usturoi
piper boabe
  • Mod de preparare zacusca de vinete:
Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se taie felii subtiri, iar vinetele se rup sau se toaca marunt. Se procedeaza ca si la zacusca de ghebe: se toaca ceapa, care se fierbe o ora intr-un litru de ulei. Se adauga ardeii, apoi sucul de rosii fiert separat si vinetele tocate.
Zacusca de vinete se fierbe incet, in vase cu peretii dubli, impreuna cu boabe de piper si foi de dafin. Cand toate ingredientele sunt puse se potriveste cu sare. Se adauga usturoi dupa gust.
Zacusca se fierbe cel putin 3 ore, iar cand este gata, nu trebuie sa mai aiba deloc suc. Se pune in borcane si se sterilizeaza in cuptor sau in bain-marie.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008