Salata de boeuf

  • Ingrediente pentru salata de boeuf
1,5 kg cartofi
350 g carne de vaca
75 g mustar
400 grame castraveti murati
400 g maioneza
100 g gogosari in otet
50 g patrunjel verde
2 g piper macinat
25 g sare
salata verde

  • Mod de preparare pentru salata de boeuf
Carnea, curatata de pielite si spalata, se fierbe in apa cu sare. In timpul fierberii, se spumeaza, apoi se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi mici. Cartofii spalati se fierb in apa cu sare, apoi se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Castravetii murati, curatati de coaja si seminte, se spala si se taie in cuburi mici. Patrunjelul verde se curata si se spala. Salata verde se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece. Gogosarii, curatati si spalati, se taie in diferite forme pentru decor.
Jumatate din maioneza se amesteca intr-un castron cu mustarul si se adauga cartofii, castravetii, carnea, piperul si sarea. Se amesteca pentru omogenizare si compozitia se trece intr-o salatiera sau pe platouri. Se orneaza cu restul de maioneza, cu frunze de patrunjel verde, gogosari si frunze de salata verde.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008