Macrou marinat

  • Ingrediente pentru 4 portii de macrou marinat
2 kg macrou
1 kg ceapa
1 l otet
1 l apa
3-4 foi de dafin
piper boabe
  • Timp de preparare
35 de minute
  • Mod de preparare pentru macrou marinat
Curata bine macroul, spala-l bine, dupa care portioneaza-l in bucati cam de doua degete, aproximativ 2 cm. Intr-un vas mai inalt aseaza un rand de ceapa taiata marunt si un rand de peste. Continua operatia pana termini toate ingredientele. Separat fierbe otetul cu apa, foile de dafin si boabele de piper. Dupa ce a dat in clocot lasa putin sa se racoreasca , apoi toarna peste peste. Acopera vasul si lasa sa stea la temperatura camerei cel putin doua zile.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

2 comentarii:

Vic's blackboard spunea...

nu pui sare?

Pescar Hoinar spunea...

Probabil s-a gandit ca macroul este peste oceanic si contine deja destula sare.

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008