Gogosari in otet

  • Ingrediente necesare pentru gogosari in otet :
8 kg gogosari
1 conopida
1/2 kg morcovi
6 litri de lichid
6 linguri de sare
4 linguri de zahar
sau
2 linguri de miere
frunze de visin
piper
usturoi
  • Mod de preparare pentru gogosari in otet:
Se spala gogosarii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si rondele de morcovi. La mijlocul borcanului se pun frunze de visin, iar printre legume se pun catei de usturoi. Se pun intr-un vas mare 4 l de apa 2 l de otet, se lasa sa clocoteasca cu 6 linguri de sare si se trage vasul de pe foc. Se adauga zaharul sau mierea de albine si boabele de piper.
Se toarna cate putin lichid fierbinte peste gogosari, se lasa borcanul acoperit pana a doua zi si se leaga dupa ce legumele s-au acoperit cu mult lichid. Se pastreaza in camara la loc uscat si temperatura constanta.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008