Castraveti in otet

  • Ingrediente necesare pentru castraveti in otet :
8 kg castraveti
2 l otet
4 l apa
6 linguri sare
2 linguri miere de albine
piper boabe
foi de dafin
usturoi
hrean
1/2 kg morcovi
  • Mod de preparare castraveti in otet:
Se spala castravetii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat acopriti cu apa rece.
Se tin cateva ore asa dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: 2 l otet, 4 l apa si 6 linguri de sare se pun la fiert impreuna. Cand clocoteste se ia de pe foc si se pune imediat doua linguri de miere de albine.
Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si apoi se aseaza din nou de aceasta data punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti.
Se acopera cu otetul fierbinte dar cu mare grija sa nu se sparga borcanul. Pentru asta se foloseste o lingura de supa sau o cana.
Castravetii se lasa pana a doua zi cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul.
Se pastreaza in camara la temperatura constanta.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008