Zarzavat pentru ciorbe

  • Ingrediente necesare pentru zarzavat pentru ciorbe:
1 kg de ardei gras sau gogosari
5 kg de rosii bine coapte
10 legaturi de patrunjel si leustean
200 g cu zahar
o lingura de sare

  • Mod de preparare pentru zarzavat pentru ciorbe:
Se oparesc rosiile, se aseaza cate 8-10 intr-un castron si se toarna apa fierbinte peste ele. Se decojesc, se taie in felii potrivite si se pun la fiert. Lasati-le sa clocoteasca o jumatate de ora. Se taie ardeiul in rondele subtiri, se pune peste rosii si se lasa sa clocoteasca 10 minute. Adaugati verdeata tocata, sarea si zaharul. Mai lasati la fiert inca 10 minute. Separat, incalziti bine ½ litru de ulei. Zarzavatul fierbinte se pune in borcane mici, insa nu le umpleti cu varf (lasati un spatiu gol de 3-4 cm). Deasupra se pune cu lingura ulei fierbinte, se leaga borcanele cu celofan si se pun in camara.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!


0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008