Tort nuga cu frisca

  • Ingrediente pentru tort nuga cu frisca
250 g zahar tos
200 g nuci
8 ouă
120 g zahar pudra
2 linguri de faina
1 praf de vanilie
300 g frisca batuta
  • Timp de preparare
25-30 de minute
  • Mod de preparare pentru tort nuga cu frisca
Zaharul tos se pune in tigaie si se arde (caramelizeaza). Se adauga nuca, se amesteca si se pune pe farfuria unsa cu foarte putin unt. Rece, se rupe in bucati si se trece prin masina de nuci. Aceasta constituie nuga propriu-zisa.
Intre timp, galbenusurile de ou si zaharul pudra se amesteca intr-un castron. Se adauga faina, albusurile batute, nuga si vanilia. Se amesteca cu lingura de lemn. Se pune in forma tapetata si se coace incet. Coapta si racita se insiropeaza putin si taiata in doua se umple cu frisca.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

1 comentarii:

Pescar Hoinar spunea...

Arata delicios. Voi incerca aceasta reteta imediat ce cumpar toate ingredientele. Nada Crap

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008