200g macaroane scurte
un macrou afumat
2 linguri margarina
2 castraveti murati
un castravete proaspat
o ceapa
100g maioneza
o legatura marar
piper proaspat macinat
sare
25 de minute (trebuie lasata la racit 3-4 ore)
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, exact atata timp cat scrie pe pachet. Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul nefiert, o lingura de mustar si 10 linguri de ulei. Se scot fileurile de la peste si se taie bucati potrivite. Strecori pastele fierte si le calesti 3-5 minute in margarina. Se taie castravetii murati in rondele subtiri si pastrezi 3-4 linguri de saramura. Se curata ceapa si se taie marunt. Se amesteca castravetii, maioneza, ceapa, mararul, taiat marunt si saramura de castraveti. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se toarna amestecul peste macaroane si se lasa o ora sa patrunda. Castravetele crud se curata de coaja si se taie cubulete si se adauga peste salata, iar deasupra salatei se pun bucatelele de peste.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu