Pască cu branză de vacă

  • Ingrediente necesare pentru aluat:
70g margarina
120g faina
70g zahar
doua galbenusuri
  • Ingrediente necesare pentru umplutura:
un kg branza de vaca
100g unt
9 galbenusuri
200g smantana
200g zahar
150g stafide
2-3 linguri faina
2 plicuri de zahar vanilat
esenta de vanilie
  • Timp de preparare:
60 de minute
  • Mod de preparare pentru aluat:
Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati margarina, apoi faina si framantati un aluat omogen. Impartiti aluatul in 3 si din 2/3 intinzi o foaie subtire pe care o asezi intr-o forma de tort unsa cu unt. Din aluatul ramas impletesti un colac pe care-l asezi de jur-imprejurul foii din tava.
  • Mod de preparare pentru umplutura:
Pasezi branza de vaci si o freci cu untul. Adaugi 8 galbenusuri, smantana, zaharul vanilat, esenta de vanilie, stafidele si amesteci foarte bine toata compozitia. O torni peste aluatul din tava, o ungi cu galbenusul batut si dai la cuptor pentru 30 de minute. O lasi putin sa se raceasca in tava si apoi desprinzi cercul formei in care ai copt. Pofta buna!

0 comentarii:

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008