Turta dulce

  • Ingrediente pentru turta dulce
3 linguri de zahar pudra si un pahar de zahar tos
3 linguri de untdelemn
1 varf de cutit de bicarbonat
faina
o lingurita de scortisoara
2-3 cuisoare tocate marunt
1 praf de vanilie
coaja rasa de lamaie
100g nuci taiate in feli
  • Timp de preparare pentru turta dulce
15-20 de minute
  • Mod de preparare pentru turta dulce
Zaharul pudra se pune intr-o cratita, se arde si se stinge cu un pahar de apa rece. Dupa ce s-a topit, in aceasi cratita se pune zaharul tos. Se ia de pe foc si se amesteca pana la racirea completa. Se adauga untdelemnul, bicarbonatul, mirodeniile pentru gust si faina cat va cuprinde pentru a forma aluat ceva mai consistent. Se pun nucile si se aseaza intr-o tava tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
Carte de bucate va ureaza pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Turta dulce chiar pare usor de preparat :)

Pescar Hoinar spunea...

Nu numai ca este usor de gatit dar este si foarte delicioasa. Am incercat reteta asta si pot spune ca ti se topeste in gura.
Pescar Hoinar

Pescar Hoinar spunea...

Nu numai ca este usor de gatit dar este si foarte delicioasa. Am incercat reteta asta si pot spune ca ti se topeste in gura.
Pescar Hoinar

Toate drepturile rezervate © Carte de bucate 2008